Beltjes & Partners heeft ons advocaten- en notariskantoor aan de Zuidas meer dan uitstekende diensten verleend bij de afwikkeling van een omvangrijke nalatenschap. Dit werk is op zich al gecompliceerd en vertrouwelijk, maar met internationale aspecten erbij is een effectieve en uitgebalanceerde communicatie nog meer van belang om voortgang te maken en resultaat te kunnen behalen.

Beltjes & Partners heeft zijn waarde hierin voor ons bewezen. Uiteraard door een vlekkeloze vertaling in het Spaans te leveren van juridische stukken en bijbehorende correspondentie, inclusief bijbehorende formaliteiten, maar juist ook in hun zelfstandige en proactieve communicatie met Spaanse instellingen als banken, fiscus en accountants blijken zij een goed oor te hebben voor wat wij als klant (juridisch) willen bereiken. Zij blijken onze wensen zodanig in telefoon-, fax- en mailverkeer met Spaanse partijen te kunnen ‘vertalen’ dat wij ons op de inhoud kunnen concentreren en erop kunnen vertrouwen dat onze boodschap ook in buitenlandse context overkomt en onze belangen behartigd worden.

Daarnaast is Beltjes & Partners ons ook behulpzaam geweest bij de juridische uitleg van Spaanse officiële documenten, waar een vertaling alleen niet volstaat. Echt een meerwaarde en bovendien zeer plezierig om mee te werken.

BoekelHans Rutten MA LLB

 


Als ik een juridische vertaling naar het Nederlands nodig heb, vertrouw ik volledig op Frederike Beltjes, en wil ik met geen andere vertaler werken. Frederike ken ik al jaren als zeer accuraat, gedegen en deskundig. Uit haar heldere vertalingen blijkt haar inzicht in zowel het Spaanse als het Nederlandse recht.

Belén López Morata
Advocaat, BLM Vertalingen


Frederike Beltjes haalt alles uit de kast om een vertaling, hoe gecompliceerd ook, aan de hoogste maatstaven te laten voldoen, en laat niet los voordat alles naar beste overtuiging is overgezet in de gewenste taal, juridisch zeer adequaat en, zo gewenst, met grote snelheid.

Heering Associates W.M.J. (Miep) van de Groenekan-Bouwman
Chef de Bureau
 


Frederike levert vertalingen op hoog juridisch notarieel niveau. Ze begrijpt het belang en de inhoud van wat ze vertaalt en dat is terug te lezen in het document. Wij zijn zeer tevreden over haar vertalingen en de manier waarop zij werkt.

Just | Notaris PérezMarian Argibay Pérez
notaris
 


Mijn relatie met Beltjes & Partners begon jaren geleden als klant, voor de beëdigde vertaling van documenten die half in het Spaans en half in het Catalaans waren opgesteld. De goede ervaring bleef me bij, dus nam ik tijdens mijn vertaalspecialisatie aan de London Metropolitan University opnieuw contact op. Het resultaat was een zinvolle en leerzame stage bij Beltjes & Partners, uitgevoerd als freelancer vanuit Londen, en daarbij uitstekend begeleid door Frederike Beltjes.

Vertalen is een zeer veelzijdige bezigheid, en als vertaler blijf je altijd leren. Behalve een begaafd vertaalster is Frederike een kei in juridische materie, en onze samenwerking bleek dan ook uiterst verrijkend. Haar scherpe en opbouwende feedback maakte de stage echt een hoogtepunt van mijn masteropleiding. En het leuke was dat ik dankzij mijn jarenlange ervaring in de financiële sector en human resources in Barcelona ook m’n steentje kon bijdragen.
Kortom, een waardevolle periode, waarvan ik als zakelijk en literair vertaler blijvend profijt heb.

Translator CATHans Geluk, Vertaler Spaans, Catalaans en Engels, Barcelona